Advies

U bent op zoek naar een brievenbus....maar weet niet waar u op moet letten bij het aanschaffen van een brievenbus.
Hieronder vindt u enkele nuttige tips!

1.  Waar moet een brievenbus aan voldoen?
Een brievenbus moet voldoen aan het koninklijk besluit van 2008.
Hier in staat omschreven wat normen zijn qua afmetingen, plaatsing enz

2. Hoe hoog moet ik mijn brievenbus plaatsen?
De onderste rand van de opening moet zich op een hoogte van ten minste 70 cm bevinden en de bovenste rand van de opening moet zich bevinden op een hoogte van maximaal 170 cm.

3. Hoe ver mag de brievenbus van mijn woning staan?
Een brievenbus dient zo dicht mogelijk bij de rijbaan van de openbare weg aangebracht te zijn, en de brievenbus dient in ieder geval gemakkelijk bereikbaar te zijn vanaf de openbare weg. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de brievenbus zich niet meer dan 10 meter van de openbare weg mag bevinden. Indien u de brievenbus bij de weg plaatst dient er op de brievenbus een nummer aangebracht te zijn om te laten blijken bij welke woning de brievenbus hoort. Ook mag de postbode voor het inwerpen van de post niet meer dan 2.5 meter naar boven of naar beleden lopen.

4. Hoe kies ik een brievenbus die lang meegaat en waar weinig onderhoud aan is?
Kies een materiaal dat weerbestendig is zodat het niet roest, scheurt en uitzet.
Materialen zoals inox (roest vrij staal) of aluminium dat is voorzien van een poedercoating zijn uitermate geschikt en hebben een zeer lange levensduur. Vraag ook zeker naar de dikte van het materiaal als het

5. Hoe moet mijn brievenbus er uit zien?
Dat laten we aan u over...u mag namelijk zelf beslissen welke vorm, formaat en uit welk materiaal uw brievenbus is gemaakt, zolang deze voldoet aan de postnormen.

6. Welke brievenbus moet ik kiezen?
Vaak is dit een combinatie van smaak en budget, maak voor uzelf uit hoeveel u wilt uitgeven en kijk dan verder welke brievenbus u mooi vindt en dat binnen uw budget past..